Stad Roeselare - Corona update

Maatregelen in Roeselare

De federale overheid legt de voorwaarden vast in haar Ministerieel Besluit. Daarbij geldt er een mondmaskerplicht in de winkelstraten en op drukke plaatsen. Concreet betekent dit voor Roeselare dat de mondmaskerplicht blijft gelden als je je op het openbaar domein verplaatst binnen het kernwinkelgebied, op de Trax-site alsook op de parkings van winkelketens in de Brugsesteenweg.

 

In het begin van de zomer werden in de Ooststraat de parkeerplaatsen afgesloten met bloembakken. Zo werd meer plaats gecreëerd waardoor het voor de voetgangers makkelijker was om voldoende afstand te bewaren. Vanaf donderdag 8 oktober worden deze parkeerplaatsen opnieuw vrijgegeven. Gezien de huidige inrichting met o.a. looprichtlijnen en de mondmaskerplicht in het kernwinkelgebied, ziet de Stad kans dit parkeerverbod op te heffen. Uitzondering zijn de specifieke weekends met koopacties waarbij er een gericht parkeerverbod zal gelden. Deze aanpak zal wel worden geëvalueerd. Tegelijk is het mogelijk dat naar aanleiding van nieuwe federale richtlijnen er opnieuw verstrengingen worden ingevoerd, waaronder dus ook een parkeerverbod.

Bijkomende maatregelen vanuit de provincie

Op vrijdag 2 oktober werden door de gouverneur van West-Vlaanderen enkele maatregelen genomen die van toepassing zijn op het hele grondgebied van de provincie. Logischerwijs zijn alle regels bijgevolg ook van toepassing in Roeselare.

 

Op het hele grondgebied van West-Vlaanderen heb je verplicht een mondmasker op zak. Het is er ook verplicht om een mondmasker te dragen:

 

-      In alle publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadhuis, sporthal, bibliotheek, … met uitzondering wanneer men neerzit en de afstand van 1,5 meter gerespecteerd wordt.

-      Op alle markten (brocante, jaarmarkten, rommelmarkten, … )

-      Op kermissen en evenementen

-      Op de recyclageparken

-      Als toeschouwer van een sportactiviteit (trainingen, wedstrijden, oefenmatchen, tornooien, … )

-      Op alle begraafplaatsen, 1 week voor en 1 week na Allerheiligen. Dus van 24 oktober tot en met 8 november 2020.

Blijf de regels strikt naleven!

Daarnaast benadrukken we nog eens de gouden regels.

 

·         Was vaak je handen met water en zeep.

·         Geef geen hand of kus.

·         Hoest of nies in je elleboog.

·         Let extra op bij kwetsbare mensen die gevoelig zijn voor het virus, zoals mensen ouder dan 65 jaar, mensen met problemen met hart, longen of nieren, ….

·         Houd altijd 1,5 m afstand.

·         Draag een mondmasker om jezelf en anderen te beschermen

 

Zorg voor jezelf en elkaar!

 

Alle actuele informatie is te vinden op www.roeselare.be/corona.

 • Medium square cbs kris declercq

  Kris Declercq

  Burgemeester
  Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing, Smart City, Wijkenbeleid en Participatie
  Botermarkt 2 - 051 26 22 01
  kris.declercq@roeselare.be

Contact informatie

Stad Roeselare
Departement Communicatie
Botermarkt 2
8800 Roeselare