Stad Roeselare zet zich schrap voor 8 mei met 3.800 vierkante meter aan terrassen en een horecabrigade.
Roeselare heeft een hart voor de horeca. We kruisen dan ook de vingers voor een gedeeltelijke heropening op zaterdag 8 mei. De Stad trekt ondertussen de eerste registers open om de horeca te ondersteunen. Later deze maand worden nog extra maatregelen aangekondigd.
Horecaterrassen hebben ook dit jaar een voetje voor
In normale tijden staat Roeselare voor 2.490 vierkante meter aan horeca terrassen. Net als vorig jaar stelt de Stad zich soepel op bij vragen van de horeca. Ondertussen werden er iets meer dan 1.300 vierkante meter extra vergund. Hierbij worden de ondernemers maximaal administratief ontzorgd.
Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Samen met de horeca bereiden we ons voor op 8 mei. Onze diensten faciliteren waar mogelijk. Net als onze ondernemers hopen we dat de cijfers voldoende gunstig zullen zijn om de terrassen te kunnen open. We wachten nu nog op de broodnodige info van de Federale Overheid welke regels er zullen gelden. Ook dit jaar zal de horeca in Roeselare geen terrassenbelasting moeten betalen. Vorig jaar schaften we deze taks definitief af. Deze taks vertegenwoordigde jaarlijks 100.000 euro.
Handen gezocht voor de Roeselaarse horecabrigade
Iedereen snakt naar een eerste pintje of glas op een zomers terras. Het zou wel eens kunnen dat de horeca op die tijdstippen handen tekort komt. Met de horecabrigade #VANRSL wil de Stad en Syntra West jongeren (en werkzoekenden) motiveren om de Roeselaarse horeca bij te springen als het te druk wordt.
In een gratis praktijkopleiding van 3 sessies van 3 uur, in totaal 9 uur, leer je de kneepjes van het kelnersvak. De opleiding gaat – coronaveilig – door in de VIP Lounge van Knack Volley. Je leert er de kneepjes van het kelnersvak en met je kelnersdiploma op zak kan de Roeselaarse horeca de volgende maanden op je beroep doen.
Topdocenten
Pascal Janssens heeft reeds 30 jaar in de horeca op de teller staan. Zijn enthousiasme en liefde voor de stiel deelt hij nu al voor het vijfde jaar als docent bij Syntra West in de opleiding Restauranthouder, waar hij het zaalgebeuren voor zijn rekening neemt. Daarnaast is hij leerkracht zaal aan de Hotelschool Oostende.
Hannes Desmedt werkte als sommelier voor enkele van de beste Michelin-sterrenrestaurants in België, waar zijn passie ging van wijnarrangement naar cocktailarrangement. Hij is een selfmade man die zichzelf de “kunst van de mixologie” heeft aangeleerd en zichzelf heeft uitgedaagd om alcoholvrije paren (foodpairing) te creëren bij Hertog Jan. In 2018 is hij zijn eigen advies / cocktailcateringbedrijf Wine Blend gestart. Hannes won de Copa Jerez & Campari Negroni-wedstrijd, waardoor hij een vaste waarde werd in de horecagemeenschap.
Ief Vanhonnacker kreeg in 2017 de allereerste titel die ooit is uitgereikt: Maître d’hôtel van België Prosper Montagné. In 2018 werd hij Vice Europees kampioen Coupes Georges Baptiste te Tallin. En als kers op te taart won hij in 2019 te Auxerre de titel Champion du monde des Maîtres d’hôtel. Sinds kort is hij ook ondervoorzitter van FETAM (Federeation of Table Masters).
Oproep Horeca Brigade #VANRSL
Ben je 16 jaar of ouder? Schrijf je in een leer gratis de kneepjes van het kelnersvak. Ontvang je basiskelnersdiploma (en een leuke verrassing) om daarna als flexijobber of student op de lijst Horeca Brigade #VANRSL te komen. Zo kunnen we samen de Roeselaarse horeca ondersteunen!
Waar? VIP Lounge Knack Volley Roeselare, Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare
Wanneer? 3 sessies: zaterdag 1 mei van 9 tot 12 uur, zaterdag 1 mei van 14 tot 17 uur en woensdag 5 mei van 18 tot 21 uur
Schrijf je gratis in via www.roeselare.be
Meer informatie
-
Kris Declercq
Burgemeester
Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing, Smart City, Wijkenbeleid en Participatie
Botermarkt 2 - 0495 54 74 09
kris.declercq@roeselare.be
Contact informatie
Stad RoeselareDepartement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare