Roeselare pakt lekker uit tijdens Week van de Smaak

Traditioneel is Roeselare een stad van smaak en voeding. De stad ligt knal in de Vallei van de Voeding die dienst doet als de moestuin van Europa. We worden gekenmerkt door een bijzonder innovatieve voedingsindustrie en voeren onderzoek naar gezonde voeding. Bovendien houden Roeselarenaars van het goede leven en dat merk je! Onze lokale producten scheren letterlijk hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er een van topniveau. Bovendien is Roeselare dit jaar kandidaat voor UNESCO Creative City of Gastronomy. 

 

Het is dan ook geen toeval dat de Stad haar link met voeding extra in de kijker wil zetten tijdens Week van de Smaak, want smaak en voeding zitten diepgeworteld in onze stad. Vanop de akkers tot in onze serres. Van onze bekende dinsdagmarkt boordevol verse producten tot en met de vele lokale specialiteiten.

Van donderdag 18 tot en met donderdag 25 november pakt Roeselare lekker uit met tal van smaakvolle activiteiten. Would Be Chef en presentator Sven Ornelis is gezicht van de campagne en neemt ons mee op sleeptouw.

 

Een deel van de inschrijvingsgelden van de diverse activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.

Proeven in de Tent van de Smaak

Op de Grote Markt van Roeselare gaan in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten door voor het grote publiek.

Het Rode Neuzenontbijt l zaterdag 20 november l 9 u.

Rode Neuzen wil dit jaar leerkrachten een extra duwtje in de rug geven zodat ze jongeren nog beter kunnen bijstaan. Jongeren zijn immers helden in het verbergen van hun problemen.

 

In de Tent van de Grote Markt wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 u. een ontbijt georganiseerd met producten lekker van bij ons.

 

Schrijf je snel in via www.lekkerroeselare.be

Junior Kitchen Battle l zaterdag 20 november l 14 u.

De Junior Kitchen Battle is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud! Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo op tegen elkaar.

 

Ben jij een jong keukentalent? Stel je dan snel kandidaat op www.lekkerroeselare.be De plaatsen zijn beperkt.

Picknick met smaak l zondag 21 november l 11.30 u. en 13.30 u.

Op zondag ben je welkom voor een heerlijke picknick! Het wordt een vrolijke boel met animatie voor groot en klein, muziek, sfeer en natuurlijk: een goed gevulde picknickmand met lekkers uit de regio.

 

Je kan inschrijven via www.lekkerroeselare.be voor een picknick om 11.30 u. of om 13.30 u.

Proeven in de stad en de vitrines

Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.

 

Als het over voeding gaat, weten we dat het ook het oog wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.  

De Keuken van Roeselare en onze voedingsindustrie

Taste & See l vrijdag 19 t.e.m. donderdag 25 november

Ook onze voedingsindustrie kan niet ontbreken in het programma en daarvoor hebben we drie exclusieve bedrijfsbezoeken in petto. Je kan een bezoek brengen aan de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is – in primeur - een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de VIP-ruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’ (zie verder)

 

Snel inschrijven op www.lekkerroeselare.be is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

De Keuken van Roeselare

De voorbije maanden werd op de Munt in alle stilte De Keuken van Roeselare opgebouwd. De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor koekvoorstellingen. Of topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties.

 

De Keuken van Roeselare is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van de Stad Roeselare.

 

De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.

Meer informatie: Alle activiteiten, meer info & inschrijven via www.lekkerroeselare.be

  • Medium square cbs kris declercq

    Kris Declercq

    Burgemeester
    Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing, Smart City, Wijkenbeleid en Participatie
    Botermarkt 2 - 0495 54 74 09
    kris.declercq@roeselare.be

Contact informatie

Stad Roeselare
Departement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare