4e editie Horeca Awards Roeselare

Op woensdag 22 juni vond de vierde editie van de Horeca Awards Roeselare plaats. Tal van horecaondernemers verzamelden op de Trax-site waar tijdens een absolute topavond het kruim van de Roeselaarse horeca in de bloemetjes werd gezet voor hun dynamiek en ondernemerszin. De Awards werden uitgereikt door burgemeester Kris Declercq, schepenen en Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

48 starters in 2021

“Zoals de CEO van Horeca Vlaanderen het graag verwoordt: de horeca is de living van onze samenleving. Het is een uitspraak die zeker ook op Roeselare van toepassing is”, zegt burgemeester Kris Declercq. “De horeca in onze stad bestaat uit een brede waaier aan cafés, tearooms, brasserieën, snackbars, restaurants en hotels die allemaal een unieke beleving garanderen. Uit cijfers van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) blijkt dat er in 2020 39 nieuwe horecazaken in onze stad bij kwamen, in 2021 kwamen er nog eens 48 nieuwe etablissementen bij. Dat kan de ambiance en het Oltegoare-gevoel in Roeselare alleen maar versterken.”

Vijf categorieën

Iedereen kon suggesties doen voor potentiële nominaties. De genomineerden voor de Horeca Awards werden geselecteerd door het Awardscomité, dat speciale aandacht had voor nieuwkomers, vernieuwers en zaken die de voorbije jaren hun beste beentje hebben voorgezet. Het grote publiek kon in elk van de vijf categorieën zijn favoriet aanduiden. Het resultaat van deze poll werd gecombineerd met de quotering van een professionele jury met deskundigen uit de horeca en de ondernemerswereld (niet-Roeselarenaars) die hun oordeel gaven over de genomineerde zaken.

Restaurant van het jaar

Genomineerden: bistro Maison Marie, restaurant CRKL, d’Hofstee, Reyhuys 53, Le Petit Feu

Winnaars: bistro Maison Marie en d’Hofstee (ex aequo)

 

Tea Room/Brasserie van het jaar

Genomineerden: Sole e Mare, Passione, Besjamel gastropub, Mokkabar, brasserie Sublime

Winnaar: Mokkabar

 

Frituur/Snacks van het jaar

Genomineerden: Snacksrsl, frituur Poater, Derry’s frituur, frituur Mood, frituur Kosters

Winnaar: Derry’s frituur

 

Café van het jaar

Genomineerden: MOJO, Bar Giraf, De Elleboog, d’Oude Glorie, K-Trolle

Winnaar: Bar Giraf

 

Starter van het jaar

Genomineerden: Besjamel gastropub, La Escalera, d’Oude Glorie, brasserie Sublime, Anurak Thai, Ohana Pokébowls, bistro De Witte Merel, Barlaban, Tallore, Sushi Roeselare

Winnaar: d’Oude Glorie

Het organiserend comité van de Horeca Awards bestaat uit: Kris Declercq (voorzitter), Jean-Claude Vanbesien, Kelly Werbrouck, Dimitri Karagiannis, Dominik Daeninck, Henk Vergote, Matthijs Samyn

  • Medium square kris declercq ppl

    Kris Declercq

    Burgemeester
    Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing, Smart City, Wijkenbeleid en Participatie
    Botermarkt 2 - 0495 54 74 09
    kris.declercq@roeselare.be

Contact informatie

Stad Roeselare
Departement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare