Njam! en Roeselare lanceren samen ‘Snel, Makkelijk & Lekker’

Vorige week ging het gloednieuwe programma ‘Snel, Makkelijk & Lekker’ van start op kookplatform njam!. Tien njam!-chefs gaan in 36 afleveringen voor een weekmenu vol vis, vlees, veggie en wereldkeuken. Kortom voor elke smaakpapil wat wils dus.  

Het nieuwe programma is pure ‘reality tv’: de chefs maken alles van A tot Z en serveren zo'n 20 minuten non-stop kookplezier. Ze onderbreken zelfs niet wanneer ze in hun vinger snijden of als hun mayonaise mislukt. En dat overkomt ook de beste chefs...  Van maandag tot en met donderdag inspireren ze de kijker negen weken lang met makkelijke gerechten zoals een snelle pasta met groenten-gehaktballetjes, Arabische hotdogs van kipmerguezworstjes, vissoep in madeira of pureeschotel met eitjes en bloemkoolbechamel.  Het volledige weekmenu wordt in het weekend uitgezonden, dus vanaf nu is het gedaan met de vraag: “Wat eten we vandaag?’  

Volgende njam!-chefs roeren met veel goesting in de potten: Wim Ballieu, Bart Desmidt, Steffi Vertriest, Jeroen De Pauw, Vanja van der Leeden, Jelle Beeckman, Christer Elfving, Sarah Puozzo, Mounir Toub en Bert Meewis. Een mooie gevarieerde mix van Vlaamse en Nederlandse gezichten die elk hun specialiteiten bovenhalen om heerlijke smaakvolle maaltijden op tafel te toveren, ideaal nu het drukke najaar er weer aankomt.   

"Wanneer een stad zich bestempelt als Dé stad van de voeding en de smaak en daarbovenop ook nog eens een topkeuken plaatst in het hartje van de stad is het voor njam! een eer om met deze stad de kunnen samenwerken", zegt Head of njam! Sofie De Greef.  

"De Keuken van Roeselare is voor ons de ideale plek om een programma zoals 'Snel, Makkelijk & Lekker' op te nemen. Dit programma staat voor toegankelijke, haalbare recepturen die iedereen de goesting moeten geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Het feit dat we dit programma kunnen opnemen op een plek die voor iedereen toegankelijk is past dus perfect binnen de waarden van dit format. Meekijken in de potten van de chefs was nog nooit zo evident als in deze reeks."  

Roeselare, dé stad van de voeding 

 Het programma werd deze zomer volledig gedraaid vanuit de Keuken van Roeselare. “Snel, makkelijk & lekker” is dan ook een mooie samenwerking tussen njam!, Stad Roeselare en Dovy keukens en past in de ambitie van Stad Roeselare om zich nog meer op de kaart te zetten als dé stad van de voeding. Met de Keuken van Roeselare op de Munt heeft de stad een ideale locatie met 2 volledig uitgeruste en kwalitatieve Dovy-keukens, die ingezet kan worden voor professionele tv-producties, maar ook ideaal is voor allerlei initiatieven rond koken, smaak en voeding .

We zijn erg trots dat dit nieuwe njam!-programma in onze ‘Keuken van Roeselare’ is opgenomen”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Als dé voedingsstad van Vlaanderen vormt Roeselare het perfecte decor voor ‘Snel, Makkelijk & Lekker’. We hopen dat de kijkers niet alleen geïnspireerd raken door de leuke receptjes van de verschillende njam!-chefs, maar zelf ook gebeten worden door onze stad en komen proeven van Roeselare als verrassend tripje dichtbij huis.” 

Roeselare, dé stad waar 7.000 Dovy-keukens per jaar worden gemaakt 

Roeselare is niet alleen dé stad van de voeding, maar ook dé stad waar de hoogtechnologische fabriek van Dovy gevestigd is. Het bedrijf heeft ondertussen een oppervlakte van 56.000m² en heeft een eigen lakafdeling, zaagafdeling, natuursteenafdeling en een afdeling ‘massief’. De volledige productie is afgestemd op het produceren van kwalitatieve keukens, volledig op maat! Dankzij een eigen netwerk van 39 toonzalen, kan je als klant rechtstreeks je keuken bestellen bij deze Belgische fabrikant. Dovy Keukens is trendsetter en zorgt steeds voor een gratis fotorealistisch keukenontwerp.  

“Het nieuwe kookprogramma op njam! is voor ons een ideale manier om aan een brede groep van gepassioneerde hobbykoks een Dovy-keuken in de populaire industriële stijl te tonen”, zegt Donald Muylle, oprichter van Dovy Keukens. “Maar je kan bij ons terecht voor keukens in ALLE stijlen, hoor!”, voegt hij er nog graag aan toe. “Als een kijker het gemak ziet waarmee de koks ‘Snel, Makkelijk en Lekker’ koken in een goed ingedeelde en uitgeruste keuken, dan hopen we dat ze geprikkeld raken om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken en dan ‘zeker ook eens bij ons langs komen’!” 

Nieuw kookboek 

 Nood aan nog meer snelle, makkelijke en lekkere gerechten? Dan is er ook het gelijknamige nieuwste njam!-kookboek: Snel, Makkelijk & Lekker! Dit boek bestaat uit 12 weekmenu’s van telkens 5 haalbare gerechten. In elk weekmenu is er gekozen voor een mix van vis, vlees, gevogelte, veggie en fridayfood. Verder zijn er nog tal van tips terug te vinden om nog sneller, makkelijker en lekkerder te koken. Vanaf nu is het elke dag njam! op het bord en vooral Snel, Makkelijk & Lekker! 

   

‘Snel, Makkelijk & Lekker’ het programma: 

Een nieuwe aflevering van maandag tot en met donderdag om 17.30 u., 20.40 u. & 23 u. 

Het Weekmenu elke vrijdag om 8 u. & 12 u., zaterdag om 10 u. & 23.30 u. en zondag om 8.40 u. & 13 u. 

 

NIET VOOR PUBLICATIE 

Voor meer info neem contact op met: 

Shalini Smets - Marketing & Campagne Verantwoordelijke | shalini.smets@studio100.be  |  0475/47.33.14   

Bregt Vermeulen – Citymarketeer | bregt.vermeulen@roeselare.be | 0497/688 258 

Kris Aeck – Marketing & Communicatie Verantwoordelijke | kris.aeck@dovy.be | 0486 139 049 

  • Medium square kris declercq ppl

    Kris Declercq

    Burgemeester
    Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing
    Botermarkt 2 - 0495 54 74 09
    kris.declercq@roeselare.be

Contact informatie

Stad Roeselare
Departement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare