Internationaal gezelschap journalisten op culinaire trip in Roeselare
Toerisme Vlaanderen organiseert elk jaar meerdere persreizen waarbij internationale journalisten worden uitgenodigd om de culinaire troeven van Vlaanderen te ontdekken. Deze internationale foodies worden enkele dagen door een zorgvuldig gecureerd programma geloodst die hen moet overtuigen van Vlaanderen als culinaire hotspot.
Het programma wordt steeds vormgegeven in samenwerking met het culinaire collectief ‘GOESTING’. Dit collectief van Toerisme Vlaanderen bevat een 20-tal geselecteerde ambassadeurs: chefs, slagers, brouwers, frituristen… die allemaal een onderdeel van onze Vlaamse, culinaire identiteit vertegenwoordigen.
Van 14-16 november werd een persreis gewijd aan de GOESTING-ambassadeurs driesterrenchef Tim Boury en Inge Waeles van restaurant Boury, en aan Rudi Ghequire van Brouwerij Rodenbach. Acht internationale journalisten of influencers, uit Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken en Zweden, vertoefden twee dagen in Roeselare en in de ‘Vallei van de voeding’. Op het programma stond onder andere een bezoek aan Brouwerij Rodenbach, een bezoek aan kaasmakerij Groendal en een kennismaking met Boury Academy. Uiteraard proefden de journalisten en influencers ook van de internationale topkwaliteit van restaurant Boury. Tijdens en na de reis zullen zij verslag uitbrengen over dit bezoek aan Roeselare en omliggende regio, in de gespecialiseerde gastronomische media waarvoor ze werken, of via hun eigen socialemediakanalen met tienduizenden volgers.
Een dergelijk bezoek waarbij Stad Roeselare samenwerkt met Toerisme Vlaanderen, overtuigt hopelijk nog meer mensen, ook uit het buitenland, om een trip te maken naar Roeselare en daarbij alle smaakvolle troeven zoals Boury, Rodenbach en Groendal, maar ook Het Kunstuur te bezoeken.
Voeding is een van de drie speerpunten uit onze citymarketing. We zijn dan ook blij dat Toerisme Vlaanderen ons vroeg om mee na te denken hoe we een dergelijke culinaire perstrip kunnen uitwerken. Restaurant Boury met zijn drie Michelinsterren spreekt fijnproevers aan tot buiten de grenzen, maar het programma van de trip toont aan dat Roeselare en de omliggende vallei van de voeding een internationale aantrekkingskracht heeft.
-
Matthijs Samyn
Schepen van Personeel en organisatie & Dienstverlening, Jeugd en jeugdinfrastructuur, ICT/Smart City, Dierenwelzijn, Toerisme, Mondiaal beleid (Noord-Zuid)
Botermarkt 2 - 0492 58 19 09
matthijs.samyn@roeselare.be
Contact informatie
Stad RoeselareDepartement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare