Smaakexplosie in Roeselare: Week van de Smaak een denderend succes!

Roeselare is momenteel dé place to be voor fijnproevers en foodies tijdens de Week van de Smaak, die in volle gang is. Met meer dan veertig smaakvolle activiteiten, georganiseerd door de stad en haar vele partners, trekt het evenement al minstens 2.000 deelnemers uit de regio. 

Het enthousiasme is overweldigend. Deze editie bevestigt dat Roeselare zich vol overtuiging op de kaart zet als voedingsstad.

Burgemeester Kris Declercq

Van vrijdag 1 november tot en met zondag 10 november 2024 serveert Roeselare een gevarieerd programma dat jong en oud kan bekoren. “Nergens anders in Vlaanderen wordt de Week van de Smaak zo intens beleefd,” aldus burgemeester Kris Declercq. Met partners als Arhus, KOERS, vzw Shopping & Centrum, REOVeiling, Dovy Keukens,  Milcobel, en lokale horeca en handelaars, en vanuit de provincie POM West-Vlaanderen / Ondernemerscentrum is dit evenement een absoluut hoogtepunt voor de stad in de Vallei van de Voeding.

Uitverkochte activiteiten bewijzen populariteit

Dat het programma aanslaat, blijkt uit de razendsnelle uitverkoop van diverse activiteiten. De derde editie van de culinaire belevingswandeling ‘De Achterkeuken’ waar zo’n 450 deelnemers verborgen pareltjes in Rumbeke ontdekken, is opnieuw een succes. De laatste tickets kan je nu nog tot donderdag bestellen. Ook exclusieve workshops rond wijn, chocolade, en kaas lokten een heel wat geïnteresseerden, met Rodenbachs bierworkshop als absolute topper. Daarnaast krijgen 500 gelukkigen een kijkje achter de schermen bij topbedrijven als REOVeiling, Zoutman en Soubry.

Lovende reacties

De exclusieve masterclass van Piet Huysentruyt bezorgde 20 deelnemers een onvergetelijke avond. Ook het persoonlijke ondernemersverhaal van de bekende tv-chef lokte 120 ondernemers naar het Ondernemerscentrum Roeselare.

 

Afgelopen zaterdagnamiddag 2 november kon je smakelijk shoppen en genieten in het stadscentrum. Een heerlijke High Tea, da’s genieten van zoete en hartige hapjes, met koffie en uiteraard thee in typische Engelse setting, in samenwerking met de vzw Centrum en Shopping. Ook dit weekend: de wandeling Cafépraat stuurde zo’n 150 mensen op pad doorheen de sterke verhalen van de Roeselaarse volkscafés.

Nog enkele smakelijke verrassingen op het menu

Voor wie ook nog wil proeven van Week van de Smaak: geen nood! Er staan nog tal van activiteiten op het programma waarvoor je een ticket kan bemachtigen.

Zo is er nog de workshop ‘Kruiden in tuin en keuken’ en leer je in KOERS alles over sportvoeding tijdens de lezing van Stephanie Scheirlynck, die wielerploegen zoals TREK en Jumbo Visma begeleidde.  

Bovendien sluiten we de Week van de Smaak feestelijk af op zondag 10 november met een uniek eetfestijn op het Kerkplein van Rumbeke. Hier worden de beste balletjes in tomatensaus geserveerd, volgens een geheim recept van de kersverse ‘Smaakmaker van Roeselare’, Elsje Duyvejonck. Mis deze smakelijke afsluiter niet!

De Week van de Smaak toont aan dat Roeselare een ware voedingsstad is, klaar om elk jaar opnieuw duizenden bezoekers te verleiden met het beste wat de regio te bieden heeft.

  • Medium square kris declercq ppl

    Kris Declercq

    Burgemeester
    Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing
    Grote Markt 1 - 0495 54 74 09
    kris.declercq@roeselare.be

Contact informatie

Stad Roeselare
Departement Communicatie
Grote Markt 1
8800 Roeselare